Virgil Popescu (PNL): ”Cifrele nu îi ajută pe cei de la PSD iar minciuna are picioare scurte”

Președintele Partidului Național Liberal, Virgil Popescu, îi acuză pe cei din conducerea PSD Mehedinți de faptul că mint cu privire la banii care ar fi ajuns în județul Mehedinți: De mai mult timp, colegii de la PSD se plâng că nu au venit bani în județ. Au venit bani în județ: prin Ordonanța 28, programul PNDL, până la 31.10.2016, au venit în județul Mehedinți 88.646.170,71 lei în proiecte de investiții, direct către primăriile din județ. 880 de miliarde de lei vechi nu sunt bani? Nu se regăsesc în sistem și în lucrările din județul Mehedinți? Proietele nu au venit la cele 8 primării liberale, au venit la toate primăriile și cred că nimeni nu poate spune că au fost bani alocați pentru județul Mehedinți pe criterii politice de către guvernul Cioloș. Nu poți să spui că nu ți-a dat bani în județul Mehedinți, ba ți-a dat – 88 de milioane, a declarat acesta, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Ba mai mult, liderul liberalilor susține că două dintre cele mai mari proiecte promovate de PSD sunt doar material de campanie electorală. Este vorba despre proiectul privind realizarea unui drum strategic de 116 km și reabilitarea bazinului de înot. Popescu afirmă că ambele proiecte au fost anunțate cu surle și trâmbițe atât în campania electorală din vară, de la locale, cât și acum. În plus niciunul dintre aceste proiecte nu ar fi în totalitate aprobate: În alegerile locale, tot CJ Mehedinți a aprobat cu surle și trâmbițe o doccumentație printr-o hotărâre de Consiliu Județean pentru un drum strategic de 116 km, un drum care pleacă de la Gruia – Pătule și ajunge la Grozești, până la limita județului Dolj. S-a depus  în campania electorală de la locale la ADR SV Oltenia. Numai că după alegerile locale ADR-ul l-a trimis înapoi, ca fiind neconform. Acum îl redepunem, tot în campanie electorală și ne lăudăm că facem iar un drum strategic. Eu sper ca măcar de data asta, dacă tot l-au depus tot în campanie electorală, să fie corect. Nu poți să depui același proiect numai în campania electorală, înseamna că este o problemă. Tot în campania electorală de la locale, PSD se lăudau că fac bazinul de înot, că există 7 milioane de euro aprobați din 13.02.2016. Săptămâna trecută în Consiliul Județean am aprobat din nou indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții. În campania electorală de acum au venit și au zis că am luat, din nou, cei 7 milioane pentru bazinul de înot. Foarte bine și frumos că se face bazinu de întot dar, severinenii trebuie să știe că această aprobare a fost pentru indicatorii tehnico economici care se vor duce spre aprobare în Comitetul Tehnico Economic al CNI-ului și dacă acolo nu sunt aprobați n-o să avem niciun ban. Pentru că banii nu sunt aprobați. Este doar o documentație. Eu mi-aș dori mai multă decență de la competitorii electorali și mi-aș dori ca și cei din PSD să înțeleagă că nu pot să facă singuri lucrurile acestea. Mai fac încă o dată apel că avem de realizat proiecte importante pe care numai împreună le putem face dar, nici nu putem lăsa nesancționate derapaje de genul acesta. Haideți să punem mâna să facem acel parc industrial pentru că severinenii după căldură vor locuri de muncă.” a mai declarat Virgil Popescu, candidat PNL pentru un post de deputat.

dsc_0649

În ceea ce privește tema termoficării Severinului, Virgil Popescu i-a acuzat , din nou, că nu fac decât să speculeze dar nu au avut nicio contribuție când s-a pus problema identificării unor soluții care să rezolve această situație: ”Căldura e un lucru normal. Sunt mie la sută convins că nu va fi problemă cu căldura în această iarnă. Nu vreau ca cineva să speculeze această problemă și s-o speculeze pe emoția severinenilor pentru că aceștia nu merită așa ceva și, mai ales, de către cineva care n-a avut absolut nici cea mai mică contribuție în rezolvarea acestei probleme. Înțelegeam să fie supărat primarul Screciu dar nu este pentru că știe ce am făcut împreună și ce facem în continuare”

Referitor la rectificarea de buget ce a fost discutată ieri în guvern, liderul PNL Mehedinți a ținut să infirme spusele celor de la PSD conform cărora un județ liberal ar fi primit bani pentru căldură iar județul Mehedinți, care nu este un județ liberal, nu a primit: Aș vrea să fac o clarificare privind declarația celor de la PSD privitor la banii pe care i-ar fi primit Suceava la această rectificare bugetară. Să minți că județul Suceava, care are are o conducere din partea Partidului Național Liberal, a primit bani pentru termoficare mi se pare complet deplasat. Poate n-a știut unde să citească, colegul de la Partidul Social Democrat. La pagina 19 din OUG care asigură rectificarea bugetară, unde este județul Suceava, este suma 19.734 mii lei pentru achitarea debitelor restanțe ale UAT-urilor, ale unor primării, adică rate, dobânzi capital și dobânzi împrumut. Niciun județ nu a primit bani pentru combustibilul necesar termoficării. Eu nu știu dacă Suceava are nevoie sau nu de bani pentru combustibil. Eu știu că Severinul are nevoie și știu că printr-o Hotărâre de Guvern, care va fi dată până în 11 decembrie, vor fi asigurați banii pentru combustibil. Nu poți să arunci pisica cum că la CJ Suceava preșdintele este Gheroghe Flutur și este PNL și au avut bani de căldură iar aici, că nu este PNL, nu vor fi bani de căldură. Pentru că cifrele nu te ajută și minciuna are picioare scurte, a mai precizat Virgil Popescu, președinte PNL Mehedinți.

4,674 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.