Ziua Cooperării Europene 2018! Vezi aici ce activități s-au organizat la Oravița

Ziua Cooperării Europene a fost marcată, joi, în oraşul Oraviţa, prin plantarea a 34 de copaci, acţiune ce simbolizează succesul şi trăinicia parteneriatelor româno-sârbe şi a celor 34 de proiecte transfrontaliere din cadrul primului apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia:
„La Oraviţa, autorităţile programului au sărbătorit, împreună cu beneficiarii, Ziua Cooperării Europene, manifestarea organizată de Secretariatul comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, în parteneriat cu Autoritatea de Management din România, Autoritatea Naţională din Serbia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Oraviţa. Este un eveniment care celebrează cooperarea, care se sărbătoreşte la toate graniţele Uniunii Europene, atât interne, cât şi externe, şi prin care se sărbătoresc, practic, rezultatele muncii lor. Concret, avem 34 de proiecte în derulare, iar pentru fiecare proiect, câte un lider şi partenerul său vor planta câte un copac”, a declarat directorul executiv al BRCT Timişoara, Anca Lolescu.
Români şi sârbi s-au întâlnit în „Parcul cu platani”, situat în zona Gării, pentru a planta 34 de copaci, simbolizând succesul şi trăinicia parteneriatelor româno-sârbe şi a celor 34 de proiecte transfrontaliere din cadrul primului apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. La evenimentul care evidenţiază importanţa spaţiului verde pentru calitatea vieţii au participat foarte mulţi copii şi locuitori ai oraşului Oraviţa, dar şi din zona transfrontalieră româno-sârbă. Copiii prezenţi la manifestare au avut ocazia să coloreze asfaltul, fiind răsplătiţi pentru efortul lor cu dulciuri şi cadouri simbolice.
La evenimentul organizat în Caraș Severin au participat și reprezentanți din județul Mehedinți. Primăria Svinița, entitate care implementează pe fonduri transfrontaliere alocate în cadrul programul de cooperare România-Serbia, proiectul ”Păstrătorii tradiției” a participat la evenimentul organizat la Ordadea cu membrii ansamblului din comună.
De asemenea, reprezentații Asociației Pro Mehedinți care implementează în această perioadă proiectul 7 Minuni din Mehedinți și Borski au fost prezenți la acest eveniment.
Voica Briceag

4,269 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.