217 amenzi în 24 ore: Ce au constatat polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 200 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 87 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 7 permise de conducere.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale, dintre care 87 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 44 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă, iar 15 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsă documente.

Totodată, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 7 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În zilele următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile pe şoselele mehedinţene.

politisti-rutierea-iarna

Exemple:

La data de 30.01.2017, ora 09:26, poliţiştii Biroului Rutier împreună cu poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat în vârstă de 60 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Drobeta Turnu Severin, un autoturism, având montate plăcuțele cu numărul de circulație provizoriu ce era expirat din data de 04.10.2016.

Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 30.01.2017, ora 23:45, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat şi oprit în trafic, un tânăr în vârstă de 26 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autorurism, pe Aleea Trandafirilor din municipiu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

7,587 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.