4 colegii din Drobeta Turnu Severin pierd titlul de colegiu! Vezi aici despre ce unități este vorba

Patru unități de învățământ preuniversitar din Drobeta Turnu Severin pierd titlul de ”Colegiu”. Este vorba despre Colegiul Tehnic Domnul Tudor, Colegiul Tehnic Decebal, Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean și Colegiul Tehnic de Transporturi Auto. Denumirea unităților școlare va fi începând cu anul școlar 2018-2019 de licee.

clasa liceu

Vorbim în total despre cinci unităţi de învăţământ din Mehedinţi care au redevenit licee tehnologice, după ce timp de câţiva ani au purtat titlul de colegiu naţional. Este vorba despre Liceele Lorin Sălăgean, Domnul Tudor, Decebal, Auto şi Dierna Orşova. Motivul care stă la baza luării acestei decizii de către Ministerul Educaţiei este rata de promovare scăzută. Titlul de „Colegiu Național / Colegiu” are valabilitate limitată, cu evaluare o dată la 5 ani, care se acordă în baza unor criterii stabilite prin Ordin de ministru. Practic, o dată la cinci ani,  unităţile de învăţămant trebuie să parcurgă o etapă de evaluare, în urma căreia se stabileşte dacă au fost îndeplinite criteriile sau nu. În cazul celor cinci unităţi de învăţământ mehedinţene, rata de promovare la examenul de bacalaureat nu a depăşit media națională, în ultimii trei ani, aşa cum cere legea. Directorii unităţilor de învăţământ în cauză contestă decizia şi spun că deşi acestă schimbare nu îi va afecta pe elevi, nu era una care trebuia luată.

Cele cinci unităţii de învăţământ vor purta de acum înainte denumirea de Liceu Tehnologic.  Acestă schimbare se va produce şi la nivelul diplomei de bacalaureat, începând de anul viitor.

VoicaBriceag

3,739 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.