400 de amenzi și 28 de permise reținute, în doar 3 zile de către Poliția Rutieră din Mehedinți

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 98 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 28 de permise de conducere.

În perioada 17 – 19 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au aplicat 409 sancţiuni contravenţionale, dintre care 98 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 7 sancţiuni pentru lipsă acte, o sancţiune pentru defecţiuni tehnice constatate, 6 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depăşire, 46 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă, restul abaterilor fiind aplicate la alte acte normative.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

politisti-rutierea-iarna

4,676 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.