Adopția unui câine fără stăpân, la un click distanță! Vezi aici detalii

Maidanezii strânși în adăpostului de câini gestionat de primăria Drobeta Turnu Severin, pot fi adoptati. Este îndemnul municipalității, care vrea să simplifice procedura de adopție, astfel încât patrupedele să fie la doar un click distanță.

Viceprimarul liberal, Daniel Cîrjan, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care propune crearea unui website care să fie actualizat zilnic cu patrupedele aflate în adăpostul de câini și care pot fi adoptate:

”Website-ul cu toți câinii fără stăpân disponibili pentru adopție va conține prezentarea pentru fiecare câine în parte a următoarelor informații : poză, vârstă, sex, starea medicală, data capturării, numărul de identificare al câinelui și/sau boxa în care se găsește în adăpost. Conform legislației în vigoare, adopția este gratuită, iar câinii adulți se dau spre adopție : sterilizați; deparazitați; vaccinați polivalent și antirabic și microcipați, cu carnet de sănătate” a declarat Daniel Cîrjan pentur descoperamehedinti.ro.

De asemenea, în proiectul de hotărâre de consiliu local se mai propune și organizarea lunară de târguri de adopții pentru câini, fie la sediul adăpostului public pentru câinii fără stăpân, fie în altă locațe precum și organizarea semestrială a zilei porților deschise la adăpostul public pentru câinii fără stăpân în vederea adopției.

Municipiul Drobeta-Turnu Severin are printre cele mai puține adopții de câini fără stăpân în comparație cu celelalte municipii reședință de județ, ceea ce este un argument solid pentru a intensifica demersurile pentru creșterea numărului de adopții. Spre exemplu, în anul 2017, 921 caini au fost capturați pe raza Municipiului Calarași, dintre care au fost adoptați  un numar de 231 câini. Prin comparație, în Severin doar 79 de câini fără stăpân au fost adoptați în anul 2017.

Proiectul propus de Daniel Cîrjan va fi supus dezbaterii consilierilor locali în cadrul următoarei ședințe de consiliu local.

 

Voica Briceag

 

6,586 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.