Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți: ”Sunt nemuțumit că doar 34 de primari sunt interesați de programul guvernamental care permite cadastrarea gratuită”

Dezinteres total din partea a aproape 50 % din primarii mehedinţeni faţă de programul guvernamental care permite cadastrarea gratuită. Aşa se face că doar 34 de primari şi-au manifestat până în acest moment interesul faţă de acest program. Edilii au găsit diferite motive – ba că banii alocaţi sunt prea puţini, ba că nu au oameni care să monitorizeze acest program. „ Cunosc   faptul   ca   în   cadrul aparatului tehnic de la nivelul primăriilor nu există specialiști care să se ocupe de această activitate. De aceea, vă spun să aveți în vedere în viitor și recrutarea de specialiști în cadastru pentru că este nevoie imperioasă de ei”, a precizat prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Mult mai ferm în declaraţiii a fost însă preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. Aladin Georgescu a avertizat cu privire la faptul că: “Sunt nedumerit ca să nu zic nemulţumit că doar 34 de primari au făcut solicitarea să beneficieze de acest program. Cei care sunteţi primari şi aţi fost primari şi anul trecut, îmi amintesc că aţi trecut pe la Consiliul Judeţean şi v-aţi exprimat nemulţumirea că acest program de cadastrare gratuită a demarat iniţial în doar trei comune. Mă surprinde că unii dintre cei care în anii trecuţi îşi exprimau această nemulţumire, acum nici măcar nu s-au interesat de program. Recomandarea mea este să profitaţi toţi de acest program căci de la Consiliul Judeţean nu veţi primi niciun ban pentru cadastrare, dacă nu vă înscrieţi în program”, a declarat Aladin Georgescu în plenul şedinţei convocate de prefect.

646x404 (1)

Motive de nemulţumire, primarii au găsit cu duimul. De la suma prea mică alocată, la surpfaţele mari pentru care banii astfel alocaţi ar fi insuficienţi. Cel mai vocal a fost primarul comunei Tâmna, Ion Cioară care a tunat şi a fulgerat că: ”Nu găsim persoană fizică autorizată să facă aceste măsurători cadastrale pe banii ăştia şi care se termine până la finalul anului”a precizat Ion Cioară.

“Primăriile   care   s-au   înscris   în   program   trebuie   să  întocmească   un proiect   de   cadastrare   până   la   finalul   anului,   astfel   încât   să   se încadreze într-o sumă maximă de 135.000 de lei, dar nu mai mult de 60 de lei pentru cartografierea și intabularea unei proprietăți”, a precizat şi directorul CPI Mehedinţi, Mădălina Bratu.

IMG-20160823-WA0010

3,863 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.