Alertă de viitură pe Dunăre. Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii.

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe Dunăre pe sectorul în aval de Porţile de Fier – Zimnicea. Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Portile de Fier), cu depăşirea COTELOR DE APARARE, după cum urmează:COD GALBEN

cod-portocaliu-dunare-inundatii

  • Se instituie COD GALBEN în intervalul 07.03.2016 ora 00:00 – 15.03.2016 ora 18:00 pe Dunăre: sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier – Zimnicea, judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman, se arată într-un comunicat remis de INHGA.

          Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probeme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul romănesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

          Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Voica Briceag

3,702 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.