Alertă hidrologică în Mehedinţi. Vezi aici pe ce râuri se aşteaptă o creştere a debitelor.

Ploile căzute joi noaptea, dar şi în cursul zilei de vineri aduc creşteri de debite pe mai multe râuri din Mehedinţi. Astfel, în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, dar şi a celor prognozate pentru următoarele 6-12 ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție. În Mehedinţi se aşteaptă depăşiri de debite pe afluenții râurilor Motru și Desnățui precum şi pe afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului Baziaș — Drobeta Turnu Severin — județele Caraș Severin și Mehedinți.

inundatii

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul unor afluenți din bazinul mijlociu și inferior al râului Cerna și pe afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului Drencova — Orșova, vineri, în intervalul orar 10,00 — 16,00 se arată în comunicatul INHGA.

ploi

Potrivit ANM, aria ploilor se va extinde, cuprinzând jumătatea sudică a țării. În Oltenia se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 15 — 20 l/mp și izolat 35 — 40 l/mp, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 50 — 60 km/h.

Voica Briceag

3,125 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.