Alertă meteo în Mehedinţi! Ne aşteaptă zile de foc!

Ne aşteaptă zile de foc! Meteorologii au emis alertă tip cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic pentru ziua de joi! Se aşteaptă temperaturi sufocante care se vor apropia de 40 de grade. Temperatura resimţită de corpul uman va fi însă mult mai mare, iar de zilele de foc nu vom scăpa până în jurul datei de 10 iulie.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 28 iunie, în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, va fi Cod galben de disconfort termic. Valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Pe de altă parte, joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Totodată, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va fi Cod portocaliu de disconfort termic, pe tot parcursul zilei de joi. Astfel, în acest zone se vor atinge local maxime termice de 37 — 39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Voica Briceag

 

5,901 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.