Alertă! Porci proveniți dintr-un județ unde există un focar de pestă porcină, depistați în Mehedinți

Autoritățile județene sunt în alertă după ce pe raza județului Mehedinți, polițiștii din cadrul I.P.J. Mehedinți au identificat în trafic un transport de suine pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență. Animalele au fost imediat predate către specialiștii Direcției Sanitar Veterinare. După verificarea crotaliilor, medicii din cadrul DSV au descoprit faptul că animalele provin din județul Bihor acolo unde există un focar de pestă porcină africană:

“În data de 06.09.2018, orele 02:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, cu ocazia activităților de control în trafic, pe DN 6, au depistat un bărbat de 35 ani, din comuna Melinești, județul Dolj, în timp ce transporta cu o autoutilitară un număr de 40 porcine, animale pentru care nu poseda niciun fel de documente de proveniență sau transport. Cazul a fost preluat de Serviciul Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mehedinți, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendăîn cuantum de 600 lei, conform prevederilor H.G. 984/2005.” se arată în comunicatul remis de IPJ Mehedinți.

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea a convocat de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Centrul Local pentru Combaterea Bolilor. Autoritățile județene au decis sacrificarea și arderea animalelor, înainte de a veni rezultatele analizelor efectuate de medicii veterinari, pentru a preveni un eventual focar de pestă porcină africană în Mehedinți.

 

Voica Briceag

5,340 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.