,,Animale din povești,, -expoziție de mamifere și păsări din colecția Muzeului Regiunii Porților de Fier

Elevii mehedințeni și numai, sunt invitați în această perioadă să descopere „Animale din povești”Expoziția cuprinde mamifere și păsări din colecția Muzeului Regiunii Porţilor de Fier. Cei mici sunt invitați în ,,Dumbrava minunată,, să îi descopere pe prietenii Lizucăi din frumoasa povestire a lui Mihail Sadoveanu. Ghizii micuților prin lumea animalelor din povești au fost specialiștii Muzeului Regiunii Porților de Fier:
,,Am început cu Dumbrava minunată a lui Mihai Sadoveanu tocmai pentru că noi încercăm să sugerăm o dumbravă în care există foarte multe minuni, iar minunile acestei dumbrave sunt plantele și animalele ei,, le-a explicat dr. Sorina Matacă, elevilor prezenți la expoziție.
Expoziția va rămâne deschisă toată luna noiembrie,  iar cei care vor să redescopere animalele din povești, o pot face în această perioadă în cadrul expoziției deschisă la etajul al doilea al pavilionului multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier:
,,Este un cadou pentru minivacanța care urmează. Ne-am gândit cum să le facem elevilor mai util și mai plăcut timpul petrecut aici, la pavilionul multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier. Este o expoziție gândită de două secții al muzeului-Relații Publice și Științele Naturii. Animelele poveștilor sunt personajele acestei expoziții și le vom combina cu atelierele pe care le-am înaintat ca ofertă către Inspectoratul Școlar. Vom avea ateliere de creație pornind de la concretul poveștilor cunoscute pentru a merge apoi către alte povești, adică să dezvoltăm creativitatea copiilor. Noi credem că vor fi încântați să regăsească aici personajele din poveștile cunoscute și să vadă și animale cum ar fi dropia care sunt, din păcate, dispărute din țara noastră, dar și alte animale din poveștile cunoscute. Îi așteptăm pe copii și vom ține expoziția dincolo de vacanța de o săptămână pentru că noi considerăm că este ceva plăcut și util și până la sfârșitul lunii noiembrie, noi îi așteptăm aici pentru a intra în împărăția poveștilor și sperăm ca acest demers al nostru să fie și o provocare către a citi mai mult și a crea mai mult,, a precizat pentru descoperamehedinti.ro Doinița Mariana Chircu, managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier.
Voica Briceag

3,061 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.