Aparatură modernă pentru secția de cardiologie a spitalului județean de urgență din partea primăriei severinene  

Aparatură modernă pentru secția de cardiologie a spitalului județean de urgență din partea primăriei severinene  

Monitorizarea pacienților cu afecțiuni cardiace precum și depistarea celor predispuși la infarct este acum posibilă și în cadrul secției de cardiologie a spitalului județean. La propunerea primarului, Marius Screciu, a fost alocată spitalului suma de 130.000 lei pentru dotarea acestei secții, mai ales în contextul în care, peste 50% din pacienții spitalului prezintă patologie cardiacă.

130.000 lei de la bugetul local al primăriei severinene pentru dotarea secției de cardiologie a spitalului județean de urgență. Decizia de alocare a acestei sume de bani vine în contextul în care, sănătatea reprezintă una dintre cele mai importante componente în ceea ce privește calitatea vieții într-un oraș, a spus primarul Marius Screciu.

Tot pe fonduri alocate de la bugetul primăriei severinene a fost achiziționată și aparatura care va permite identificarea pacienților predispuși la infarct. Este în fapt vorba despre un test de efort, care permite investigații specifice de înaltă precizie. Este vorba despre un test de efort care arată predispoziția pacienților la infarct.

Și pe bugetul de anul acesta al primăriei severinene au alocate fonduri pentru spitalul de Boli Infecțioase, așa cum au fost acordate și Spitalului C.F.R., astfel încât acestea să dispună de o infrastructură medicală modernă și să ofere servicii de calitate.

Voica Briceag

1,223 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.