Atracţiile Mehedinţiului, prezentate în presa franceză după participarea la târgul de turism de la Paris

„România a făcut spectacol la târgul internaţional de turism la Paris!” Sub acest titlu au fost sintetizate articolele publicate de presa franceză cu privire la modul în care România s-a prezentat la unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa.

paris, presa

Consiliul Judeţean Mehedinţi s-a alăturat acestui demers, în contextul în care turismul tinde să devină o componentă importantă a economiei judeţului.

Judeţul nostru îşi are şi el propriile sale articole în presa franceză, şi după ce ani de zile, cerneala ziariştilor de aici s-a consumat pe articole despre romiii mehedinţeni care invadaseră Franţa, iată că acum, le-am demonstrat francezilor că Mehedinţiul, la fel ca toată România este cu mult mai mult.

Despre unicitate locurilor din Mehedinţi precum şi despre spectaculosul defileu pe care Dunărea îl străbtae în Mehedinţi s-a scris pe larg, iar fotografiile au arătat întregii lumi o altă faţă a României.

aladin georgescu si ministrul turismului

Pe firul Dunării- vezi aici ce scrie presa franceză despre Mehedinţi

despre MH in presa franceza

Dunărea a descris o adevărată istorie în România. De la intrarea sa în ţară şi până la deltă şi mai apoi la vărsarea în marea Neagră, Dunărea parcurge mai bine de 1 000 de kilometri. Oferă peisaje magnifice: de la intrarea în cazane şi Porţile de Fier (pe raza judeţului Mehedinţi) şi până la magnifica deltă.

clisura-dunarii

Judeţul Mehedinţi (regiunea Olteniei ) găzduieşte una dintre cele mai spectaculoase zone ale Dunării-defileul care pare „tăiat“ în calcar, este măginit de ziduri  sălbatice, este locul unde Dunărea pare că „fierbe“. Excursiile cu barca se fac în zona cea mai frumoasă a defileului Dunării: între zona cuprinsă între Cazanele Mai şi Cazanele Mici. În timpul acestei excursii poate fi admirată de asemenea şi celebra statuie a lui Decebal-cea mai mare sculptură în piatră din Europa, de asemenea din barcă se vede şi mănăstirea Mraconia precum și Grota Veterani. Alte minuni ale zonei mai sunt şi drumețiile pe Ciucaru Mare, loc care oferă posibilitatea de a admira peisajele  inedite și  în amonte de fluviu.

Voica Briceag

3,608 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.