Au început înscrierile la clasa pregătitoare. Află câte locuri sunt disponibile în Mehedinți și la ce școli

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018 au început de luni, 27 februarie și se încheie în 30 martie. Părinții pot vizita școlile și pot vorbi cu dascălii în Ziua porților deschise, care va fi organizată până pe 2 martie.

Prima etapă de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar începe pe 27 februarie și se incheie pe 16 martie.

Cerere tip pregatitoare

Descarcă aici cererea tip: CERERE_TIP_CLSPRG_2017_ETAPA_I

Urmează apoi o a doua etapa de înscriere care va avea loc între 24 și 30 martie. Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor va avea loc până pe 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse și asistență educațională.

Fiecare unitate de învățământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porților deschise, în perioada 23 februarie – 2 martie, pentru părinții care vor să viziteze spațiile școlare și să discute cu cadrele didactice.

Sute de elevi  si familiile lor au luat cu asalt Scoala Centrala din Capitala pentru a primi adeverinta de inscriere in clasa a lX-a, majoritatea solicitantilor reprezentind cazuri speciale sau tineri care nu au fost repartizati in nici o unitate de invatamint.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscriși și ei, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

În vederea înscrierii în clasa pregătitoare a tuturor copiilor care au vârsta corespunzătoare, pentru anul școlar 2017-2018, în Mehedinți au fost alocate 2.300 locuri distribuite în 104 clase.

Lista locurilor disponibile la clasa pregătitoare în județul Mehedinți poate fi consultată pe site-ul inspectoratului școlar județean.

Voica Briceag

5,847 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.