Au loc controale rutiere masive. Vizați sunt șoferii băuți la volan

Timp de trei zile, peste 80 de poliţiştii de la rutieră, au acţionat pe raza întregului judeţ, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor. În cadrul activităților au fost aplicate 133 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice. Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice. Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

politia-control-noaptea

EXEMPLE: 

La data de 10.03.2017, ora 20.30, poliţiştii Serviciului Rutier Mehedinţi au depistat un bărbat, în vârstă de 49 ani, din com. Vânători, jud. Mehedinți, în timp ce conducea pe Str. Dr. Saidac din Drobeta Turnu Severin, un autoturism.

Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 12.03.2017, ora 01:00, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au identificat un bărbat în vârstă de 29 ani, din aceeaşi localitate ce a condus un autoturism pe strada Veterani nr.7 în parcarea blocului IM3, acroşând două autoturisme ce se aflau staționate regulamentar.

Procedând la verificarea acestuia în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind în stare vizibilă de ebrietate.

Totodată, acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său întocmindu-se dosar penal.

*

La data de 11.03.2017,  ora 19:35, poliţiştii Formațiunilor de Poliție Rutieră și Ordine Publică, din cadrul Poliţiei orașului Baia de Aramă, au depistat în trafic, pe raza satului Mărășești, un bărbat în vârstă de 40 ani, din orașul Baia de Aramă, în timp ce conducea un autoturism.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraţie alcoolică de 0,42 mg / l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la Spitalul orășenesc Baia de Aramă, pentru recoltare de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

*

La data de 11.03.2017, ora 15.00, poliţiştii Postului de Poliție Pădina, au depistat un bărbat în vârstă de 49 ani, din comuna Pădina, în timp ce conducea pe DJ 563A, pe raza localității Slașoma, județul Mehedinți un autoturism.

Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, a fost indicată o concentrație alcoolică de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal.

3,672 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.