Balul Fermierului 2017! Un singur mehedințean premiat în cadrul evenimentului. Vezi despre cine e vorba

La sfârșitul lunii Octombrie a avut loc o nouă ediție a celui mai așteptat eveniment de către agricultorii din toată țara. Este vorba despre Balul Fermierului, eveniment al cărui promotor a fost fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, organizatorul primei ediții care a avut loc în 2014 și care și-a propus ca prin acest gen de acțiune să îi încurajeze pe producătorii agricoli să continue investițiile și eforturile, astfel încât agricultura românească să devină principalul motor al creșterii economice.

Și, pe principiul ,,toamna se numără roadele,, cei mai harnici investitori din domeniul agricol au fost premiați. În Mehedinți, un singur fermier a reușit să rămână constant în ceea ce privește investițiile în domeniul agricol promovate la nivelul județului. Este vorba despre Cornel Stroescu, premiat constant pentru performanță, încă de la prima ediție a evenimentului organizat în 2014.

Anul acesta, Cornel Stroescu a fost singurul mehedințean invitat să particpe la Balul Fermierului unde a primit și un premiu de excelență pentru consecvență și pentru încăpățînarea de a transforma agricultura dintr-o ,,loterie,, într-un lucru sigur și palpabil.

Cornel Stroescu lucrează în prezent 1.800 ha de teren în arendă, plus 160 ha în proprietate. În paralel a devoltat și o linie de creștere a găinilor ouătoare în satul Bistrița. În ferma de găini a investit 800.000 euro, iar în cele două hale cu găini crescute la sol sunt produse zilnic între 15.000-16.000 ouă de cea mai bună calitate. Din 2016 este frunizor pentru lanțul de hypermarketuri Cora, iar din primăvară și pentru Carrefour.

Cornel Stroescu a locuit în Germania până în anul 2000. Aici, alături de soția sa, a condus o firmă care presta servicii de ,,controlul tehnic al calității,, pentru fabrici de componente auto, afacere pe care o deține în continuare. Experiența în afara țării l-a învățat multe pe fermierul mehedințean. În primul rând să nu facă niciodată rabat de la calitate, să prețuiască munca și angajatul, precum și rigurozitatea organizării fermei.

În țară îl nemulțumesc multe lucruri și nu s-a sfiit niciodată să spună ce și de ce îl nemulțumește ceva și, la fel cum în domeniul său a rămas consecvent, la fel de consecvent a rămas și atunci când a criticat politicile fiscale ale țării mai schimbătoare decât vremea.

Voica Briceag

 

6,926 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.