C.J. Mehedinți semnează primul proiect pe Strategia Dunării. Vezi aici detalii

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, anunță demararea procedurilor pentru semnarea primului proiect cu finanțare europeană pe Strategia Dunării. Este vorba despre proiectul care se referă la dezvoltarea infrastructurii de transport la nivelul județului. Acesta vizează asfaltarea drumului județean cuprins între localitățile Malovăț și Marga pe o lungime de 21,53 kilometri.

Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) – Marga L=21,350 km” depus de Consiliul Judetean Mehedinți în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 – componenta SUERD, a fost admis pentru finanțare, urmând să se facă demersurile pentru semnarea contractului:

 

”Proiectul are o valoare totală de 47,380,504.15 lei și vizează modernizarea şi reabilitarea a 21.35 km de drum judeţean, respectiv tronsonul km 0+000 – km 21+350 al DJ670, aflat în intravilanul și extravilanul comunelor Malovăț, Bâlvănești și Godeanu. Drumul judetean 670 asigură conectivitatea dintre DN67 si DN67D, DN 67 asigurând totodată legătura dintre municipiile Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu – conectivitate indirectă rețeaua TEN-T. Tronsonul de 21,35 km al DJ 670 propus spre reabilitare/modernizare, deservește un numar de 4144 locuitori din localitățile Malovăț, Bâlvănești și Godeanu, va avea 7 stații de transport public și alveole construite/modernizate și va dispune de elemente suplimentare destinate siguranței circulației: limitatoare de viteză, parapet, semnalistică cu avertizare luminoasă pentru treceri de pietoni” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

 

Voica Briceag

6,538 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.