Cadrele didactice primesc diferențele salariale cuvenite pentru perioada 2008-2011. Cum se vor face plățile

Conform noii legi votată astăzi în plenul Camerei Deputaților, cadrele didactice vor primi eșalonat diferențele salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. Proiectul de lege face parte din  categoria legilor ordinare  și a fost adoptat de Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

Diferențele de drepturi salariale pentru personalul didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008  – 13 mai 2011, se plătesc din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, precum și din bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Astfel, personalului didactic din învățământul de stat căruia, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu i s-au acordat diferențe salariale, indiferent din ce motiv și pe baza oricărei decizii, pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, rezultate din aplicarea prevederilor ordonanței privind creșterile salariale ce s-au acordat în 2008 personalului din învățământ,  i se plătesc aceste drepturi eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a legii adoptată astăzi.

Sistemul de plată:

anul 1 – 5% din valoarea diferențelor salariale

anul 2 – 10%

anul 3 – 25%

anul 4 – 25%

anul 5 – 35%

 Plata sumelor anuale se face eșalonat, în tranșe trimestriale egale.

În cazul cadrelor didactice pensionate care sunt întreptățite să primească diferențe salariale pentru perioada prevăzută, plata se va face într-o singură tranșă.

cadre

3,443 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.