Cardurile de sănătate sunt din nou funcționale, dupa 3 zile

Sistemul cardului national de asigurari de sanatate a fost readus in stare de functionare joi, la ora 11:00, dupa peste 3 zile in care nu a functionat, iar in continuare sunt luate masuri tehnice de consolidare a acestuia. Ministerul Sanatatii si CNAS lucreaza in regim de urgenta la elaborarea proiectului unei Hotarari de Guvern care sa permita relaxarea regimului de raportare si validare a serviciilor efectuate in intervalul de timp de la aparitia incidentului si pana la solutionarea acestuia, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, intr-un comunicat.

Și acum sistemul funcționează însă cu intermitențe. Până la consolidarea lui, medicii trebuie sa prescrie reţete în mod clasic, însă chiar şi aşa pacienţii rămân fără medicamente, pentru că farmaciştii refuză să elibereze tratamentele de pe aceste reţete clasice. Între timp, medicii de familie cer demisiile celor responsbili pentru dezastrul informatic. Medicii de familie continuă să pri­vească acuzator către reprezentanţii CNAS, acuzându-i că încearcă să facă tot felul de economii la buget, pe timpul lor şi pe sănătatea pacienţilor.

Sistemul cardului de Sănătate a costat aproape 20 de milioane de euro. CNAS a obţinut, luna trecută, rambursarea din fonduri europene a 75% din aceşti bani. Până în septembrie au fost emise aproape 16 milioane de carduri, iar trei sferturi dintre ele au fost deja activate.

cardul-de-sanatate

2,979 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.