Ce se va întâmpla cu persoanele asistate social dacă refuză ofertele de angajare

O situaţie paradoxală se întâlneşte în judeţul Mehedinţi unde şomajul atinge lunar cote alarmante şi unde toată lumea se plânge de lipsa locurilor de muncă. Conform celor precizate de directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, săptămânal sunt scoase la cocnurs câteva sute de locuri de muncă, doar că nimeni nu se înghesuie să le ocupe.

Confrom statisticilor judeţul Mehedinţi este unul dintre judeţele cu cel mai mare număr de asistaţi social, oameni pentru care statul plăteşte lunar o sumă considerabilă. Românii care primesc ajutor social sau șomaj nu vor fi foarte fericiți dacă o inițiativă legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari. Concret, aleșii vor ca aceștia să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștașul. Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul muncii, prin Agențiile Județene de Formare Profesională, unde li se oferă posibilitaea de a se reangaja, li se va tăia șomajul. În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă cu cei care nu merg deloc.

Dacă aceștia care se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șoma”, se arată în proiectul de lege iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă, cel care va depune în septembrie legea în Parlament. Dcaă va fi acceptată, atunci ajutoarele sociale se vor diminua considerabil.

AJOFM-Mehedinti_1-1024x723

4,520 total views, 2 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.