Cel mai eficient sens giratoriu din Mehedinți. Vezi aici unde a fost amenajat

În Mehedinți s-a amenajat de câteva zile, poate cel mai eficient sens giratoriu din județ. Este vorba despre intersecția Drumului European 70 cu Drumul Național 56 A, mai exact intersecția din centrul localității Șimian cu drumul care duce către localitatea Hinova. Traversarea intersecției era un adevărat coșmar pentru șoferi, aici formându-se cozi imense, iar timpii de așteptare pentru a ieși în Drumul European era de zeci de minute.

Primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă, a făcut demersuri pentru a obține avizele necesare în vederea amenajării intersecției de mai bine de patru ani. Înțelegere nu a găsit însă decât în vara acestui an când, fostul Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost invitat în Șimian de către primarul, Constantin Trușcă, pentru a se convinge singur de necesitatea lucrării, iar oficialul guvernamental a dat pe loc, undă verde demarării lucrării. Între timp, Răzvan Cuc a fost revocat din funcția de ministru, dar angajamentul său s-a concretizat zilele acestea:

 

,,Traficul rutier în una dintre cele mai aglomerate intersecții ale județului este, în sfârșit, fluidizat în condiții decente! Cu ajutorul DRDP Craiova, am reușit să dăm în funcțiune sensul giratoriu provizoriu de la intersecția DN6 cu DN56A. Este vorba despre o investiție din fondurile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. Îi mulțumesc și pe această cale domnului director al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, dar și fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care a promis și susținut realizarea acestui sens giratoriu,, a precizat pentru descoperamehedinti.ro Constantin Trușcă.

Studiile au arătat că intersecţia de tip giratoriu este mai sigură faţă de intersecţie normală. Giratoriile au cu 40% mai puţine coliziuni între automobile şi până la 90% mai puţine accidente fatale faţă de o intersecţie normală. Acest lucru este datorat faptului că participanţii la trafic reduc viteza înainte de intrarea în sensul giratoriu pentru a putea ceda prioritatea către un alt vehicul care ar putea fi deja în sensul giratoriu.

 

Voica Briceag

22,148 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.