Chinezii de la Huawei, interesaţi de Mehedinţi. Vezi aici ce au discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi

Unul dintre cei mai importanți jucători de pe piaţa mondială de IT, este interesat de Mehedinţi. Este vorba despre compania chineză, Huawei, al cărei bord de conducere, a fost primit la Consiliul Judeţean, de preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu. La discuţii a fost invitat şi primarul Severinului, Marius Screciu, dar şi candidaţii PSD la alegerile parlamentare, căci „avem nevoie ca interesele economice ale judeţului să fie cunoscute şi reprezentate în Parlamentul României” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

aladin-si-cinhezii

„Avem nevoie de investitori puternici, aşa cum este compania Huawei, iar noi, ca instituţie reprezentativă a judeţului suntem pregătiţi să vă oferim facilităţile pe care dumneavoastră le doriţi, pentru a putea investi în judeţul nostru,” a mai spus Aladin Georgescu.

vlad-doicaru

„Suntem din 2003 în România, avem în acest moment 1500 de angajaţi în Bucureşti,cea mai mare investiţie care am făcut-o a fost în anul 2012, este vorba despre un centru de servicii globale unde lucrează aproximativ 700 de persoane, putem să ne gândim şi la parteneriate cu sistemul de învăţământ din judeţ,  „a declarat la Turnu Severin, Vlad Doicaru, reprezentantul bordului de conducere al Huawei.

Discuţiile despre posibilele investiţii în Mehedinţi au continuat în spatele uşilor închise mai bine de două ore. Cert este că, aceasta a fost doar o primă discuţie, dar reprezentanţii Huawei au fost convinşi de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, să revină pentru noi discuţii.

„Fiind unii dintre cei mai importanti jucatori pe piata de IT, iar romanii sunt recunoscuti pentru abilitatile lor in acest domeniu, reprezentantii companiei au declarat ca sunt interesati sa dezvolte un parteneriat cu Inspectorul Scolar in vederea pregatirii viitorilor specialisti IT care sa lucreze pentru Huawei.Putem oferi celor interesati sa dezvolte un parteneriat cu Mehedintiul in vederea dezvoltarii economice, o serie de facillitati, iar reprezentantilor companiei Huawei le-am prezentat detaliat aceste facilitati. Le putem pune la dispozitie de la terenul pe care sa isi dezvolte afacerile, pana la o serie de facilitati fiscale pe care le putem oferi cu sprijinul primariei Drobeta Turnu Severin, dar si cu sprijinul celorlalte primarii din Mehedinti, unde se pot dezvolta investitii. Am discutat mai bine de doua ore cu delegatia companiei chineze si cred ca i-am convins ca, in prima faza, sa dezvoltam impreuna un proiect pilot in ceea ce priveste managementul traficului rutier pe drumurile judetene, precum si managementul transportului public de persoane din judet’, a mai spus Aladin Georgescu.

georgescu-screciu

Huawei a devenit, in 2015, al treilea producator mondial de smartphone-uri. Huawei si unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamentele de telecomunicatii.

Voica Briceag

10,925 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.