Cine angajează în Mehedinți? Vezi aici oferta completă a locurilor de muncă.

Angajatorii mehedințeni au notificat AJOFM Mehedinți cu privire la locurile de muncă vacante în această perioadă. Este vorba despre 198 de posturi disponibile în domenii variate, deopotrivă pentru cei cu studii medii sau cu studii universitare. Și săptămâna aceasta, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt oferite de compania Sumitomo Bordnetze. Compania are disponibile 94 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați la cablaje.

locuri de munca

locuri de munca 2

În luna februarie 2017 au fost începute 6 cursuri de calificare/recalificare în meseriile de agent securitate, inspector resurse umane, operator calculator (2 cursuri), instalator tehnico-sanitar și comunicare în limba engleză, la care participă un număr total de 108 șomeri. În vederea asigurării reconversiei profesionale prin organizarea de cursuri de calificare/recalificare în diverse profesii şi meserii, astfel încât şomerii înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi (indemnizaţi şi neindemnizaţi) să dobândească noi aptitudini şi competenţe profesionale care să-i ajute să-şi găsească mai repede şi mai uşor un loc de muncă, în anul 2017 vor fi demarate inca 45 cursuri de formare profesionala in urmatoarele meserii si specialitati: administrator pensiune turistica (2 cursuri), agent securitate (2 cursuri), baby sitter, barman (2 cursuri), brutar (2 cursuri), bucatar (3 cursuri), camerista (2 cursuri), coafor, cofetar-patiser, comerciant-vanzator marfuri alimentare (2 cursuri), comunicare in limba germana, constructor montator structuri metalice, dulgher-tamplar-parchetar (2 cursuri), fierar-betonist montator prefabricate, formator, frizer (2 cursuri), ingrijitor batrani la domiciliu, inspector sanatate si securitate in munca, mecanic intretinere si reparatii, lucrator in comert (4 cursuri), lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor, manager proiect (2 cursuri), manichiurist-pedichiurist, ospatar/chelner (3 cursuri), sudor, zidar-pietrar-tencuitor (2 cursuri) şi zugrav-tapetar-ipsosar-vopsitor. Practic, şomerii înregistraţi în bazele noastre de date se pot înscrie la oricare dintre cursurile menţionate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Pentru anul 2017, conform planului de formare profesionala, vor beneficia de servicii de calificare/recalificare gratuite cel puţin 980 şomeri înregistraţi si 28 detinuti în meserii solicitate pe piaţa muncii, aceste forme de pregătire urmând a fi organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională Mehedinti.Toate cursurile de formare profesională se organizează cu monitorizare pe o perioadă de 12 luni de la data absolvirii, perioadă în care şomerii absolvenţi trebuie angajaţi într-un procent de cel puţin 30%.

Voica Briceag

6,521 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.