CJ Mehedinți a semnat contractul în valoare de 1,9 milioane Euro pentru reabilitarea DJ Bunoaica-Cireșu

Consiliul județean Mehedinti împreună cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara a organizat astăzi evenimentul “Cooperare dincolo de frontiere”, eveniment ce urmareste evidentierea succesului inregistrat de catre institutiile publice din județul Mehedinti, în cadrul acțiunilor de cooperare transfrontalieră  dintre Romania și Serbia.

”Astăzi, la sediul Consiliului Județean Mehedinți, am semnat contractul de finanțare pentru drumul județean DJ 607 B Bunoaica-Cireşu. Proiectul, ce va fi implementat de Consiliul Judeţean Mehedinţi, în calitate de partener – lider, şi Primăria Golubac din Serbia, are o valoare totală de aproximativ două milioane de euro şi vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere care face legătura între localităţi din Mehedinţi şi Golubac. Rezultatele proiectului vor consta în reabilitarea a 5,4 km de drum judeţean în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu) şi 3,9 km de drum nou în localitatea Golubac, Serbia.Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Ţin să mulțumesc atât doamnei director executiv BRCT Timișoara, Anca Lolescu, partenerilor sârbi, cât și angajaților din cadrul Consiliului Județean Mehedinți care si-au adus aportul pentru implementarea proiectului.” a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, parteneri si beneficiari ai Programului din judetul Mehedinti alaturi de partenerii transfrontalieri din Serbia, precum si reprezentanti mass-media. Tot în cadrul acestui eveniment s-a semnat si contractul de finantare al proiectului “Imbunatatirea conectivitatii de a lungul Dunarii”, proiect implementat în parteneriat cu Municipalitatea Golubac, iar Consiliul Judetean Mehedinti are calitatea de partener lider. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului  INTERREG IPA  de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Numele proiectului: „Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării”

Partener lider:Consiliul Județean Mehedinți, România.

Partener transfrontalier:Municipalitatea Golubac, Republica Serbia.

Valoarea totală a proiectului este de: 1.917.846,42 Euro

Valoarea fondurilor INTERREG IPA: 1.630.169,45 Euro

Cofinanțare Guvernul României: 188.814,61 Euro

Cofinanțare Consiliul Județean Mehedinți: 29.048,40 Euro

Cofinanțare națională Serbia: 69.813,96 Euro

Bugetul alocat CJ Mehedinți: 1.452.420,06 Euro

Bugetul alocat Municipalitatea Golubac: 465.426,36 Euro

Obiectivele proiectului:

România:

Lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean Bunoaica – Cireșu

Lungimea sectorului de drum reabilitat și modernizat: 5,4 km

Serbia:

Construcția unui nou drum municipal între localitățile Miljević – Barič – Vojilovo.

Lungimea sectorului de drum nou construit: 3,9 km

 

7,820 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.