Comunicat D.S.P. Mehedinți, situație epidemiologică și măsuri combatere COVID-19

Comunicat D.S.P. Mehedinți, situație epidemiologică și măsuri combatere COVID-19

COMUNICAT DE PRESĂ 25.03.2020
■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 139 de persoane se află în carantină (din care 17 persoane au intrat și 8 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar 1.777 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 280 persoane au intrat și 0 persoane au ieșit în ultimele 24 ore )
■ În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și Poliția Locală au continuat acțiunile de verificare a respectării condițiilor autoizolării.
■ 272 de polițiști mehedințeni au participat la 283 de misiuni, fiind verificate 1.131 persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea polițiștii au verificat 39 de agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență, unde nu s-au constatat nereguli.
■ Au fost constatate 6 abateri fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.700 lei.
■ În urma acțiunilor desfășurate în intervalul orar 22.00-06.00, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanță Militară Nr 2/2020 au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 157.000 lei.
■ 17 patrule mixte ale Jandarmeriei și Poliției au verificat 291 persoane aflate în izolare în 32 localități, iar 27 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină.
■ Jandarmii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.200 lei.
■ Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat o misiune de decontaminare a unei ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți.
■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 146 de locații, unde se află 362 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. S-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 în valoare de 200 lei.
■ În intervalul orar 19.00- 22.00, Poliția Locală a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.
■ Instituția Prefectului județului Mehedinți face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

2,372 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.