Cursurile suspendate în toate unitățile de învățământ în data de 25 ianuarie! Vezi aici de ce

Elevii din toată țara beneficiază de o nouă minivacanță. Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a semnat un ordin de ministru prin care se suspendă cursurile în toate unitățile școlare, vineri pe 25 ianuarie. Acesta prevede suspendarea integrală a cursurilor în sistemul de învăţământ preuniversitar. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei, după ce Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către Ministerul Educaţiei în acest sens.

 

Ministerului Sănătăţii, conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel ca si saptamana anterioara acesteia.  Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat.  Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia  prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care  consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un  Ordin  al ministrului Educatiei Nationale.  Astfel, dat fiind ca  24 ianuarie este declarata ofical zi libera,   timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati.

5,624 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.