De ce nu au severinenii căldură şi cine e de vină pentru acest lucru

Îşi caută dreptatea sau au interese ascunse? Aceasta este întrebarea la care ar trebui să răspundă reprezentanţii societăţii Alfa Ground Solutions în faţa severinenilor. Întrebarea, la fel ca şi răspunsul sunt cât se poate de îndreptăţite în contextul în care, din cauza unei notificări cu privire la selectarea firmei care va pune în funcţiune centrala de la Halânga, depuse de Alfa Ground Solutions, data la care severinenii ar putea primi căldură, poate întârzia cu aproximativ 20 de zile, dacă nu mai mult:

„Din punctul primăriei şi administraţiei locale, începând de azi am fi fost pregătiţi ca în 7-10 zile să asigurăm agentul termic pentru şcoli şi spitale urmând ca în 14 zile să asigurăm pentru întreg oraşul ”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

marius-screciu-conferinta

Acest lucru s-ar fi întâmplat, dacă reprezentanţii firmei Alfa Ground Solutions nu ar fi notificat deja primăria cu privire la contestarea procedurii de atribuire a contractului de punere în funcţiune a Termocentralei de la Halânga. Două firme au venit cu oferte pentru preluarea acestui serviciu, doar una a fost declarată câştigătoare- cea care avea şi experienţă în domeniu:

„Firma care a pierdut a contestat, iar ceea ce este dureros şi neloial este că acea firmă este exact firma care afi trebuit ca, la 1 noiembrie, printr-un grafic asumat, să asigure agentul termic în Dr. Tr. Severin. Vorbim de firma Alfa Ground care au câştigat licitaţia de asigurare a agentului termic din noua sursă. Nu au reuşit să termine şi mai mult decât atât, încearcă să pună beţe în roate alternativei găsite de primăria Severin pentru a asigura agentul termic,” a mai spus Marius Screciu.

Reprezentanții societății Alpha Ground Solutions, nu s-au împăcat cu ideea că nu ei au fost selectaţi şi trag de timp, astfel încât perioada de soluţionare a cauzei să fie împinsă până la sârşitul lunii noiembrie. Par să acţioneze împinişi de la spate, de un acţionar din umbră şi fac experimente pe spinarea severinenilor care ar putea primi căldură abia la sfârşitul lunii noiembrie:

screciu-si-razvan-rizea-la-noua-centrala

„Eu admit că dacă ei continuă să meargă la maximum, cel puţin din această zi, mai durează între 10 şi 12 zile până se va da o decizie definitivă. Coroborat cu cele 10 zile pe care noi le-am avansat, înseamnă cel puţin 20 de zile în care Severinul nu va avea căldură” a mai declarat primarul Severinului, Marius Screciu, în cadrul conferinţei de presă.

Aşa că, dacă poate fi aruncată în spatele cuiva vina pentru lipsa căldurii în Severin, atunci aceasta trebuie să fie pusă pe seama unei firme de apartament care a câştigat o licitaţie de construcţie a unei noi centrale termice al cărei grafic de execuţie nu l-a respectat, motiv suficient pentru rezilierea contractului. Rămâne de văzut ale cui interese le reprezintă de fapt, reprezentanţii firmei Alfa Ground Solutions, în contextul în care, circulă zvonuri despre faptul că, în spatele acestei acţiuni pline de cinism s-ar afla nimeni altul decât fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, care şi-ar rezolva răfuielile personale cu PSD Mehedinţi şi Marius Screciu, pentru nerespectarea protocolului politic în urma căruia, el ca şi reprezentant al UNPR, ar fi fost primul pe loc la camera deputaţilor, pe lista PSD.

Voica Briceag

12,709 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.