De ce nu poate veni Strabag la Severin? Austriecii ar dori să facă aici o staţie de asfalt şi una de betoane

O investiţie de 7 milioane euro a unei companii austrice care activează în domeniul construcţiilor este blocată de o decizie a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Totul, din cauza aleşilor locali ai Partidului Mişcarea Populară, care boicotează sistematic şedinţele de consiliu local şi blochează astfel zeci de proiecte.

dsc_0513

Aşa stând lucrurile, municpalitatea nu poate pune la dispoziţia investitorului austriac terenul pe care să îşi amplaseze investiţia căci, toate deciziile care se referă la patrimoniu sunt blocate, întrucât pentru aprobarea lor, este nevoie de votul a două treimi, care nu se poate obţine fără sprijinul PMP:

„Cei de la Strabag ar dori să vină să facă o staţie de asfalt şi o staţie de betoane la Drobeta Turnu Severin. Investiţia s-ar ridica la peste 7 milioane euro şi ar însemna în acelaşi timp câteva zeci de locuri de muncă, bine plătite. Strabag este o firmă serioasă, cu investiţii mari în toată Europa, care generează zeci de locuri de muncă. Din păcate, riscăm să pierdem acest proiect întrucât suntem în imposibilitatea de a le pune la dispoziţie terenul, necesar investiţiei. În Mehedinţi, cel mai important proiect realizat de Strabag, este cel care s-a referit la reabilitarea şi asflatarea dealului Balota, drum, executat impecabil, după părerea mea, ca şi şofer,” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

marius-screciu

Austriecii de la Strabag se pare că doreau să îşi localizeze investiţia în zona centurii Severinului, aproape de intersecţia cu sensul giratoriu de la ieşirea din Severin spre Şimian.

strabag

Cum municipalitatea a a fost în imposibilitatea de a le pune la dispoziţie terenul pe care să îşi dezvolte afacerea, se pare că îşi vor găsi locaţii noi în judeţele învecinate.

Voica Briceag

20,571 total views, 1 views today


2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.