De la 1 noiembrie severinenii vor primi căldură și apă caldă. Vezi aici în ce condiții

Furnizarea agentului termic către locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin se va relua odată cu data de 1 noiembrie. Președinții asociațiilor de proprietari precum și agenții economici sau persoanele fizice care vor să beneficieze de furnizarea agentului termic în sistem centralizat trebuie să se prezinte la sediul S.P.A.E.T. situat pe bulevardul I.C. Brătianu, în clădirea R.A.A.N., în vederea semnării contractelor de furnizare a agentului termic. De asemenea, agent termic va fi furnizat odată cu data de 1 noiembrie 2017 doar către acele asociații care se pronunță în acest sens:

,,Deja de dimineaţă, prima marșută de păcură a intrat la descărcare, instalaţia a fost umplută, urmează ca de mâine (n.r. 31 octombrie) să încălzim instalaţia, iar marţi către miercuri, caloriferele să se încălzească în Drobeta Turnu Severin.  Furnizarea agentului termic odată cu data de 1 noiembrie se va face doar către asociațiile care cer  acest lucru și care, evident, au semnat contractul de furnizare”, a declarat primarul Marius Screciu.
Municipiul Drobeta Turnu Severin este în colaps de mai bine de trei ani, căci, odată cu declararea falimentului R.A.A.N. orașul nu mai are o sursă proprie de producere a agentului termic. Sunt trei ani de când populația orașului nu beneficiază de apă caldă decât pe perioada iernii atunci când se repornește termocentrala de la Halânga în baza uni contract de închiriere încheiat între Serviciul Public de Termoficare al orașului și firma care administrează R.A.A.N. pe perioada insolvenței.

În iarna anului 2016 locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin ar fi trebuit să primească agent termic de la o nouă centrală a cărei construcție ar fi trebuit să fie gata în anul respectiv. Reprezentanții companiei Alpha Ground Solutinons, cei care au câștigat licitația pentru construcția unui nou modul termic, nu au reușit însă să finalizese acest proiect, astfel încât reprezentanții primăriei au fost nevoiți să rezilieze acest contract din cauza nerespectării termenilor de finalizare a construcției.

 

Voica Briceag

17,868 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.