De miercuri, 7 noiembrie, începe furnizarea agentului termic către populația Severinului

Caloriferele severinenilor se vor încălzi începând de miercuri, 7 noiembrie, atunci când vor fi pornite cazanele termocentralei de la Halânga. Pornirea instalaților se va face pe puncte termice, iar operațiunea se va derula până la sfârșitul acestei săptămâni. Primarul Severinului, Marius Screciu, a anunțat că furnizarea agentului termic către populație va începe odată cu data de 7 noiembrie. Ca și anul trecut, pornirea instalațiilor se va face pe puncte termice, iar prioritate vor avea școlile și unitățile medicale. Urmează ca până al sfârșitul acestei săptămâni toate caloriferele severinenilor să se încălzească:

”Mâine dimineață vom porni primul cazan, vom funcționa o perioadă doar cu cazanul nr. 8 pentru că ne asigură numărul de gigacalorii necesar acestei perioade în care temperaturile nu sunt foarte scăzute, urmând ca atunci când temperaturile scad să pornim și al doilea cazan”  a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Asigurarea agentului termic către severineni se face cu un uriaș efort financiar, căci anul acesta primăria a fost nevoită să apeleze și la un împrumut pentru achiziția combustibilului. Pe de altă parte, pe raza municipiului sunt și asociații de proprietari unde furnizarea căldurii nu va începe din cauză că s-a refuzat plata facturilor de încălzire, iar o listă în sensul acesta urmează să fie publicată.

 

Voica Briceag

5,734 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.