Denunţ penal împotriva Ministrului Justiţiei, făcut de Sindicatul Danubius din Penitenciarul Dr. Tr. Severin

Denunţ penal pe numele ministrului justiţiei, Raluca Prună făcut de membrii sindicatului Danubius Drobeta din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. De aici a fost transmis documentul către Înalta Curte de Casaţiei şi justiţie prin intermediul căruia se cere începerea urmării penale pe numele minsitrului justiţiei pentru declaraţii false făcute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Sindicatul Independent Danubius – Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin a transmis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunț împotriva Ralucăi Alexandra Prună, ministru al Justiției, pentru infracțiunea de fals în declarații în formă continuată în legătură o organizație internațională la care România este parte. În fapt este vorba despre declaraţiile ministrului cu privire la declaraţiile făcute în faţa membrilor Consiliului Superior al magistraturii cu privire la faptul că, România va construi şapte penitenciare în următorii ani pentru a rezolva problema surpaaglomerării:

comunicat-penitenciar

„Apreciem că fapta ministrului Justiției Raluca alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil și imoral, îmbracă un caracter penal că aceste declarații implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României față de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și că este de natură a produce consecințe juridice, scopul afirmației mincinoase fiind evitarea unei posibile sancțiuni.

Considerăm că faptele ministrului justiției, doamna Raluca Alexandra Prună, intră sub incidența:

  • art. 236 Cod Penal privind falsul în declarații și
  • art. 328 Cod Penal privind infracțiuni de fals comise în legătură̆ cu o organizație internațională”, precizează Mihai Bărbulescu, președintele sindicatului Danubius Drobeta.

Voica Briceag

 

2,605 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.