Doi mehedințeni, prinși cu plase de pescuit interzise prin lege

      Sute de metri de plase monofilament, confiscați de polițiștii de frontieră mehedințeni. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Orșova – județul Mehedinți au descoperit într-un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, 12 plase monofilament, în lungime totală de 685 de metri, unelte de pescuit interzise de lege.

            În cadrul unei acțiuni desfășurate în data de 15.05.2017 pe linia combaterii braconajului piscicol în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera  Orșova au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea de frontieră Ilovița, un autoturism marca Ford, condus de M. Viorel, în vârstă de 50 de ani, alături de care se afla, în calitate de pasager D. Lucian,  în vârstă de 43 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Mehedinți.

plasa-1361785379

          La controlul autoturismului polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj 12 plase de pescuit tip monofilament, cu o lungime totală de 685 metri, unelte de pescuit interzise de lege a fi folosite la activități de pescuit comercial. Plasele de pescuit, în valoare de peste 2.740 lei, au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte. Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbați, de profesie pescari comerciali, lucrare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament și pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

3,323 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.