Duminică în beznă pentru peste 2000 de severineni. Vezi aici ce spune CEZ despre pana de curent

Ca pe vremea lui Nea Nicu, atunci când totul era la porţie, inclusiv energia electrică. Aşa au petrecut ziua de duminică, 30 octombrie, peste 2000 de severineni din cartierele Kiseleff, CET, Tabaci, Autogară şi Moara de Foc. Din cauză că în Severin nu este agent termic, iar majoritatea apelează la încălzirea electrică, reţeaua de curent a cedat, iar sute de locuinţe au rămas fără curent electric. Primarul Severinului, Marius Screciu, a convocat reprezentanţii companiei la prima oră la primărie:”În viaţa mea nu cred că am fost atât de înjurat cum am fost duminică seara. Aceste pene de curent au afectat pe lângă câteva mii de severineni şi petrecerile de nuntă sau de botez organizate de restaurantele aflate în zonele afectate de această pană de curent. Aceste deficineţe au fost rezolvate aproape de miezul nopţii, iar acum nu mai este nicio zonă unde alimentarea cu energie electrică să fie întreruptă. Trebuie găsite însă soluţii ca astfel de situaţii să nu se mai repete,” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

screciu-cu-cez

Supraîncărcată din cauză că, pentru majoritatea severinenilor, în condiţiile în care nu este agent termic în oraş, cea mai la îndemână sursă de încălzire rămâne cea electrică, reţeau a cedat, iar sute de locuinţe au rămas în beznă. Confrom reprezentnaţilor CEZ, primele deficiente au apărut în jurul dimineţii, în liniile de medie tensiune ce asigură alimentarea cu energie electrică a zonelor menţionate. Acestea au fost remediate de către echipele CEZ Distribuţie până la ora prânzului. Acestea au fost urmate de alte două deficienţe ce s-au produs în jurul orei 20:00, afectând aproximativ 2000 de consumatori casnici. Din informaţiile preliminare, deficientele au fost generate de creşterea bruscă a consumului de energie.

„Echipele CEZ Distribuţie s-au mobilizat prompt, astfel încât în jurul orei 00:00 au reuşit remedierea deficienţelor inregistrate la echipamentele electrice pentru ca alimentarea consumatorilor din zona sa fie reluata conform schemei normale de lucru. In momentul de fata, se lucreaza in continuare pentru remedierea deranjamentelor individuale pe masura ce acestea sunt sesizate de catre utilizatori. Au fost realizate verificari utilizand termoviziunea astfel incat sa se poata elimina eventuale puncte care necesita intarire, calibrarea protectiilor, realizarea unui stoc de materiale si a unui plan pentru interventii. De asemenea au fost reactivate unele instalatii electrice care sa poata fi utilizate pentru preluarea consumatorilor, in cazul in care sunt inregistrate incidente deosebite. Atragem atentia tuturor utilizatorilor ca trebuie sa acorde o atentie deosebita starii instalatiei electrice interioare care nu a fost proiectata pentru a sustine incalzirea electrica a unei locuinte. Aceasta instalatie in cazul in care este suprasolicitata poate conduce la scurtcircuite sau mai grav, la incendii.”, se mai arată în comunicatul remis de CEZ.

 Voica Briceag

11,672 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.