Emoție și bucurie pentru bătrânii din centrul de asistență socială Cujmir

Bucurie și emoție pentru bătrânii din centrul de asistență socială Cujmir care au primit în prag de sărbători vizita Președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Lacrimi de bucurie au curs din ochii bătrâni, iar mâinile muncite au tremurat de emoție. În centrele de asistență socială din Mehedinți, condițiile sunt dintre cele mai bune pentru bătrâni. Singurătatea este însă cea care îi macină pe toți. Unul dintre ei este și domnul Popi. A fost o viață contabil al primăriei Punghina, acum a ajuns aici la doar câțiva kilometri de casa lui:

”Ce să fac, asta-i viața. Nu am copii, am avut o soră care m-a adus aici. Am nepoți, dar sunt departe. ”

În centrul de asistență socială de la Cujmir se află și o familie. Au aniversat 51 de ani de căsnicie, iar o viață întreagă au împărțit-o cu bune și rele. Acum, de un an și jumătate, împart aceeași cameră în centrul de asistență socială de la Cujmir:

”Suntem din Pristol. Nu mai avem pe nimeni. Suntem bătrâni și bolnavi. Aici, avem toate condițiile- îngrijire medicală, masă, curățenie. Singurătatea este cea mai apăsătoare.”

 

Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu, a dorit să se asigure că singurătatea nu eeste atât de apăsătoare, acum, în prag de sărbători. I-a vizitat pentru a se asigura în primul rând că au parte de condiții dintre cele mai bune și pentru a fi sigur că meniul de sărbători va fi unul special în care să se regăsească bucatele tradiționale. Le-a dus și daruri, primite cu emoție de bătrâni:

”Vreau să mă asigur că aveți condiții bune aici și că personalul centrului se îngrijește de dumneavoastră și se poartă frumos. Nu vreau să vă simțiți singuri și abandonați. Noi suntem în permanență alături de dumneavoastră și de nevoile dumneavoastră” le-a transmis Aladin Georgescu.

 

Pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou, meniul beneficiarilor va fi compus și din preparate tradiționale. La nivelul județului Mehedinți, Aladin Georgescu, a precizat că dorește înființarea mai multor centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Cererea este destul de mare, iar zeci de bătrâni, abandonați sau singuri pe lume au nevoie de îngrijiri speciale.

Voica Briceag

 

3,493 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.