Familia Regală a ajus în Severin. Galerie FOTO

”Trenul Aducerii Aminte” este în Gara Turnu Severin. Azi la ora 15.30,  Trenul Regal a sosit în capitala judeţului Mehedinţi. Alteţle Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au coborât din tren însoţiţi de Principesa Maria. Mii de severineni au fost acolo să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal.

 

DSC_0083

Prima oprire a Faniliei Regale a fost la Prefectura Mehedinți unde au participat la o întâlnire cu autoritățile locale. Au luat cuvântul Președintele Consiliului Județean, Prefectul Județului și Primarul Municipiului.

”Vă spun bine ați venit la Drobeta Turnu Severin și în județul Mehedinți. Este un moment deosebit de important, cu o semnificație deosebită pentru municipiul și pentru județul nostru. Așa cum spunea și domnul prefect, istoria a fost darnică cu România și cu județul nostru.” a ținut să precizeze Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu

 ”Este un moment deosebit. Numărul atât de mare de severineni care s-au strâns în gară să vă întâmpine cred că vorbește de la sine. Ba mai mult, cu ocazia venirii dvs. observ că au reușit să stea la aceeași masă autorități, politiceni, parlamentari și societatea civilă. Acest lucru nu se întâmplă de obicei, deci meritul vi se cuvine!” le-a spus Primarul Municipiului Constantin Gherghe. Atât Principele  Radu cât și cei prezenți au ținut să aplaude această remarcă.

Primăria a plantat 2 platani în fața instituției, în cinstea venirii Familiei Regale în municipiul Drobeta Turnu Severin,.

DSC_0117-1024x683

 

Alteța sa Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Maria au primit în dar, în semn de recunoștință pentru vizita lor, ii tradiționale confecționate în Comuna mehedințeană Ponoarele. Cadoul a fost adus chiar de creatoarea acestor piese vestimentare, Iulia Martinescu. Aceasta a ținut să menționeze că iile sunt custe manual și personalizate cu numele Altețelor lor :”Costumul popular a fost şi este un blazon. Reginele Romaniei au purtat și promovat costumul popular ca emblemă identitară a românilor. Îmi doresc să creez acea punte între trecut și viitor și mă simt onorată să ofer Altețelor lor ii lucrate manual în atelierul meu de la Ponoarele”.

DSC_0157

De aici, Altețele lor au plecat către alte întâlniri cu oameni de cultură şi artă, precum şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii mehedinţene.

DSC_0177

Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara Turnu Severin, până la orele 21.00.

GALERIE FOTO:

 

6,814 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.