Firmă din Mehedinţi, premiu de excelență pentru investiție în infrastructură

Firma ALFA Construct înfiinţată de omul de afaceri mehedinţean, Constantin Izvoranu, a primit premiul de excelenţă pentru investiție în infrastructură, premiu acordat în cadrul  galei, Topul Național al Firmelor Private din România, organizat la hotelul Marriott din București.

izvoranu-constantin

În fapt, este vorba despre un proiect privat de înfiinţare a unei platforme industriale, asemănătoare unui parc industrial privat, în zona CELROM, zonă în care îşi desfăşoară activitatea mai multe firme care generează în total peste 3000 de locuri de muncă. Constantin Izvoranu a cumpărat fostul Combinat de Celuloză şi hârtie, aflat în faliment şi a repornit acest colos al industriei mehedinţene. Pe terenul extrem de generos al combinatului, s-au amenajat mai multe hale de producţie care au fost apoi închiriate unei companii cu capital japonez, axată pe producţia de cablaje auto.

sumitomo

În timp, condiţiile oferite pe platforma industrială au atras şi alţi investitori, iar o firmă care produce bijuterii şi-a mutat recent activitatea aici. Totodată, Constantin Izvoranu a repornit şi producţia de celuloză şi hârtie la Drobeta Turnu Severin, companie unde lucrează acum în jur de 500 de persoane.

virgil-popescu-si-ciolos

La Topul Național al Firmelor Private din România a participat şi premierul României, Dacian Cioloş, dar şi ambasadorul Americii în ţara noastră, Hans Klemm. Mehedinţiul a fost reprezentat la eveniment de Virgil Popescu, preşedinte al Patronatului Județean al IMM Mehedinţi.

Voica Briceag

15,063 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.