Firmele care oferă servicii medicale de îngrijiri la domiciliu în Mehedinți, supecte de fraudă

Membrii corpului de control al Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate vor verifica în detaliu toate contractele, pe care firmele care oferă în Mehedinți servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, le au cu C.J.A.S. Mehedinți. Controlul a  fost cerut de președintele casei, Ion Mîțu, din cauza faptului că, zeci de pacienți au reclamat că nu mai primesc îngrijiri medicale la domiciliu din cauza că, societățile care efectuează acest serviciu în baza contractelor cu casa de sănătate, au declarat că nu mai au plafon pentru asigurarea acestui tip de îngrijire:

ion-mitu-mehedinti

”Am vorbit cu cei șase colegi de la control și am cerut demararea urgentă de controale la toate cele șase societăți care oferă servicii de îngrijire la domiciliu. Voi face acest lucru pentru că nu este normal ca la data de 8 februarie  să se termine plafonul care le era alocat îngrijirilor la domiciliu, iar anul trecut acest plafon era suficient pentru 25 sau chiar 30 de zile. Aparent sunt unele neregului și voi demara un control amănunțit ” a precizat Ion Mîțu, președintele C.J.A.S. Mehedinți.

ingrijire-domiciliu-

În colimatoriu nu vor fi luate doar firmele care oferă acest tip de servicii, ci și medicii care recomandă îngrijirea la domiciliu, tip de seriviciu medical care nu se acordă în orice condiții:

”Vreau să văd și eu cum se prescriu rețetele. Eu tot timpul am susținut societățile de îngrijiri la domiciliu, este nevoie de aceste servicii, le-am făcut lobby când a fost cazul, dar aceste servicii trebuie să fie conform normelor și conform cadrului aprobat. Nu ieșim din legislație. Asta vreau să văd în urma controlului că, într-adevăr s-a respectat legea, ” a mai susținut a precizat Ion Mîțu, președintele C.J.A.S. Mehedinți.

Președintele Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate a avertizat că, dacă vor fi descoperite nereguli în derularea contractelor, atunci nu va fi decontat niciun leu de la casă pentru serviciile prestate. Totdată, Mîțu a reamintit și faptul că, în ultimii doi ani, în Mehedinți a fost închisă activitatea a trei firme care oferă servicii de îngrijire la domiciliu și acest lucru tot din cauza neregulilor descoperite.

Voica Briceag

5,481 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.