Incendiu violent în Severin. Firma primise o amendă record de la Garda de Mediu în luna aprilie

Un incendiu violent a ars din temelie un depozit de depozitare a materialelor plastice.  Focul a izbucnit joi după-amiază în jurul orei 17.30, iar un fum dens a acoperit cerul. Focul a fost lichidat abia vineri dimineaţa, iar acum, printre ruine se caută cauza probabilă a izbucnirii lui. Zeci de oameni s-au speriat de fumul negru şi de pericolul de poluare.

Firma respectivă deţinea autorizaţie pentru depozitarea deşeurilor, dar era sub monitorizarea comisarilor de la Garda de Mediu Mehedinţi. În luna aprilie,  în urma unui control, aceştia au descoperit zeci de nereguli în ceea ce priveşte depozitarea necontrolaă a deşeurilor şi au aplicat o amendă record:

„Firma este o societate colectoare de deşeuri, a fost amendată de către comisarii gărzii de mediu, pe 5.04.2017 cu o amendă de 50.000 lei, pentru depozitare necontrolată de deşeuri. Vom face şi noi o anchetă după lichidarea incendiului. La faţa locului am avut şi autolaboratorul care a monitorizat toţi factorii de oxigen din zonă, iar în acest moment nu se poate vorbi despre un pericol pentru populaţie. Firma era autorizată” ,a declarat pentru descoperamehedinit.ro, Cătălin Tutilescu, comisar şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi.

Deşi firma obţinuse avizele necesare desfăşurării activităţii, locuitorii din zonă spun că aici ar fi adevărate focare de infecţie. Conform primelor informaţii, pompierii ar fi găsit la faţa locului, pe lângă materiale plastice şi textile, dar şi gunoaie. Firma colecta deşeuri şi avea contracte cu mai multe instituţii publice din Drobeta Turnu Severin şi din judeţ.

 

Voica Briceag

12,938 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.