Ionuţ Sibinescu, ALDE Mehedinţi: „Extinderea reţelei de gaze naturale, cea mai bună soluţie pentru asigurarea cu agent termic”

În Mehedinţi, extinderea reţelei de gaze naturale a fost dintotdeauna tratată cu superficialitate şi aşa se face că numărul locuinţelelor şi al agenţilor economici care beneficiază de gaze naturale este foarte mic, chiar dacă, de-a lungul timpului toţi politicienii au vorbit despre acest subiect, până acum, concret nimeni nu a făcut mare lucru. ALDE nu are reprezentnaţi în consiliul local Drobeta Tunru Severin, dar asta nu îi ţine departe de ceea ce se întâmplă în forul local, iar asigurarea cu agent termic a oraşului este o problemă care şi-ar fi găsit rezolvare dacă reţeaua de gaze naturale în Severin ar fi fost extinsă din timp: „O să încerc să suţin această soluţie, voi susţine extinderea reţelei de gaz pe toată suprafaţa municipiului Drobeta Turnu Severin. Această extindere a reţelei de gaz nu ar fi o soluţie doar pentru încălzire. Ar fi o soluţie şi pentru un boost economic. Sunt multe societăţi care ar fi avantajate de extinderea reţelei de gaz. Locuitorii ar avea avntaje majore: cheltuielile cu branșarea, achiziția și montarea unei centrale de gaz nu ar depăși 3.000 de lei. Trebuie să fim conștienți că foarte multe familii din oraș și-ar permite acest lucru și ar avea avantaje pe termen lung. Din cercetările efectuate de mine, în Drobeta Turnu Severin, în rândul persoanelor care sunt deja racordate la rețeaua de gaz și folosesc acest gaz pentru furnizarea căldurii, a apei calde și pentru aragaz, reiese foarte clar faptul că acest sistem este mai mult decât avantajos: pe lunile de iarnă, pentru un apartament de 2 sau 3 camere, cheltuielile cu gazul nu depășesc 200-300 de lei pe lună iar în lunile de vară, 30-40 lei(apă caldă și aragaz).” a susţinut Ionuţ Sibinescu, preşedintele filialei municipale a ALDE Drobeta Turnu Severin.

sibinescu2

Suțin extinderea rețelei cu gaz cât mai repede cu putință. Dacă această rețea ar fi fost extinsă cu 2-3 ani în urmă, în momentul acesta impactul închiderii RAAN și a Termocentralei ar fi fost mult redus. Deși Consiliul Local Drobeta Turnu Severin ne asigură, prin executivul său, că vom avea căldură, trebuie totuși să recunoaștem că încă domnește incertitudinea, în condițiile în care iarna ne bate la ușă. Dacă s-ar fi extins rețeaua cu gaz, am fi găsit soluții rapide, soluții care ar fi putut fi puse în practică într-un timp foarte scurt, și mă refer aici la înclăzirea școlilor și a spitalelor: montarea unei centrale pentru o școală mare nu ar fi durat mai mult de două săptămâni. Consider că  înclăzirea cu gaz este avantajoasă pentru severineni. Severinenii trebuie să fie informați cât mai bine asupra acestui aspect iar executivul Primăriei trebuie să caute cât mai repede soluții pentru a pune în practică acest lucru. Trebuie să ne asigurăm că populația din Drobeta Turnu Severin nu va mai fi nevoită să treacă prin momentele de incertitudine prezente acum.”,  a mai susţinut Ionuţ Sibinescu.

descoperamehedinti.ro vă prezintă paşii pe care trebuie să îi faceţi pentru a vă racorda la reţeua de gaze naturale a oraşului 

Pentru ca Mehedinti Gaz să vă poată furniza gazele naturale, trebuie să vă racordaţi instalaţia de utilizare la reţeaua de distribuţie si să încheiaţi un contract de furnizare.

Conform Legii nr.463/2001 – furnizarea gazelor naturale se poate face doar în baza de Contracte de furnizare valabile, semnate de către furnizor si consumator. Aceste documente diferă în funcţie de categoria de consumator şi atestă calitatea solicitantului de consumator legal de gaze naturale.

Pasul 1. Vă informaţi în legătură cu posibilităţile de racordare

Primul pas este să sunaţi la unul dintre punctele de Contact ale Mehedinti Gaz , pentru a vă informa. Veţi afla care sunt documentele necesare, condiţiile de acces şi o estimare a tarifului de racordare.

Pasul 2: Depuneţi cererea de racordare la reţeaua de distribuţie

Depuneti la punctul de lucru cel mai apropiat de dumneavoastra. Cererea pentru acordarea accesului la sistemul de distributie a gazelor naturale impreuna cu documentele necesare.

Pasul 3: Primiţi răspunsul

Mehedinti Gaz va raspunde la cererea dvs. de acces la sistemul de distributie.

• Daca pe strada dvs. nu exista conducta de gaze, dar investitia pentru realizarea unei conducte este rentabil din punct de vedere economic, Mehedinti Gaz va suporta costurile lucrarilor. In caz contrar, conducta poate fi realizata in parteneriat (cofinantarea lucrarii de catre dumneavoastra)

• Daca pe strada exista conducta de gaze naturale, veti obtine acordul de acces la retea. Pentru a beneficia de gaze trebuie efectuate doua lucrari: instalatia de racordare la SD si instalatia de utilizare.

Pasul 4. Semnaţi contractele de racordare si pentru instalatia de utilizare

Pentru realizarea instalatiei de racordare trebuie semnat un contract de racordare si sa achitati integral contravaloare lucrarii.

Pentru realizarea instalatiei de utilizare va trebui sa contactati o societate autorizata A.N.R.E.

Pasul 5. Executaţi lucrările

Lucrarile de executie a bransamentului vor fi efectuate de catre Mehedinti Gaz

Lucrarile  la instalatia de utilizare vor fi efectuate de societatea autorizata ANRE aleasa de dumneavoastra .

Pentru instalarea unei centrale termice si realizarea instalatiei termice trebuie sa contactati o firma care detine autorizarea ISCIR.

Pasul 6. Punerea în funcţiune

Punerea in functiune a instalatiei va avea loc dupa finalizarea lucrarilor de racord si instalatie de utilizare si semnarea unui contract de furnizare de gaze naturale. Mehedinti Gaz  va instala contorul de gaze.

http://www.mehedintigaz.ro/9-general/111-pasi-de-racordare

6,389 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.