Liga pentru Egalitate de Șanse a TSD demarează campania națională “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”

Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, coordonată la nivel național de către deputatul PSD Aida Căruceru și la nivel județean de către Licsari Costinel, a demarat astăzi campania națională intitulată “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”, prin care-și propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative.
IMG-20170508-WA0002
Campania a fost demarată astăzi, 8 mai, Ziua Egalității de Șanse, printr-o serie de acțiuni desfășurate în paralel la București, precum și în întreaga țară. La București, la Camera Deputaților, sub coordonarea Aidei Căruceru și sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost desfășurată o Conferință Națională prin care s-a adoptat o Rezoluție cu obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată.
IMG-20170508-WA0003
Aida Căruceru, deputat PSD și coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse a declarat: “În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Acest lucru este generat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală. Prin campania națională pe care o declanșăm astăzi ne propunem să schimbăm exact acest lucru și să începem să facem ca egalitatea de șanse să fie o realitate, nu doar un deziderat”. Aida Căruceru a amintit că PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie.

57,804 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.