Maidanezii severineni, adoptaţi de nemţi! Vezi aici cum este posibil

Maidanezii severineni sunt adoptaţi de familii din Germania în urma demersurilor făcute de reprezentanţii municipalităţii şi cei ai medicilor veterinari care au în grijă adăpostul de câini. Organizaţii non guvernamentale din Germania colaborează cu autorităţile severinene pentru a găsi patrupedelor din Severin, familii iubitoare care să îi primească în casa lor.

La adăpostul de la marginea oraşului Severinului sunt acum peste 300 de câini adunaţi de pe străzile oraşului. Cu toţii au fost sterilizaţi, microcipaţi şi zilnic primesc hrană şi apă. Le lipseşte însă afecţiunea uni stăpân şi un loc pe care să îl aibă în pază. Reprezentanţii adăpostului de câini de pe Serpetina Roşiori au luat legătura cu organizaţii non guvernametale din străinătate pentru a facilita adopţiile maidanezilor severineni, iar demersul a fost încununat de succes:

„La ora actuală avem un număr de 357 de câini la adăpostul din Drobeta Turnu Severin, avem şi multe promisiuni de adopţie, dar din păcate la noi în ţară sunt mai puţini cei care vor să adopte un câine. În acest context am luat legătura cu organizaţii din Germania la care am găsit sprijin, iar doi câini au plecat deja săptămâna trecută, către Germania, iar asociaţia ne va ajuta să şi modernizăm adăpostul şi ne găseşte şi iubitori de animale în Germania”, a declarat Neluţu Grosu, medic veterinar.

Totodată se caută soluţii pentru ca maidanezii Severinului să aibă parte de condiţii mai bune, iar adăpostul va fi mutat într-o locaţie nouă:

Am constituit la nivelul primăriei o comisie care să ne găsească în primul rând un alt spaţiu pentru a muta adăpostul de câini. Mirosul care vine de la adăpost deranjează locuitorii cartierului Serpetina Roşiori, motiv pentru care, în urma solicitărilor locatarilor am decis să îl mutăm”, a precizat Marius Screciu, Primarul Severinului.

Adăpostul de câini din Drobeta Turnu Severin este deschis adopţiilor de animale. Orice mehedinţean care doreşte să aibă pe lângă casă un patruped se poate prezenta la adăpostul de câini situat pe Serpentina Roşiori pentru a adopta un câine.

 

Voica Briceag

 

 

3,410 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.