Octav, o fereastră a amintirilor! Proiecție specială la Palatul Culturii Teodor Costescu, cu toate biletele vândute

Octav nu mai avea nimic, își pierduse până și amintirile, șterse de un proces lung și istovitor dus pentru recuperarea casei părintești.  Verdictul judecătorului care a hotărât retrocedarea casei copilăriei sale l-a readus pe Octav din Franța, pe peronul pustiu al gării din Câmpulung. Istovit, obosit și copleșit de singurătate, Octav revine în casa copilăriei cu o singură intenție- aceea de a o vinde cât mai repede. Nu conta cui, nu conta cum. Pășind în odăile copilăriei de odinioară, vântul spulberă și deschide o fereastră a casei, iar odată cu vântul aici își fac loc și amintirile. Prin labirintul anilor copilăriei sale, Octav este purtat cu delicatețe și uneori cu bruschețe de Ana, prima și adevărata iubire. Octav cel de 84 de ani îl reîntâlnește pe Octav cel de demult, pe Octav cel fericit, înconjurat de prieteni și familie. Își înfruntă acum temerile de atunci, pune acum întrebările pe care nu avusese curaj să le adreseze atunci și caută, tot acum, răspuns la întrebarea prințesei Ana:,, Octav, dar tu când te măriți cu mine?,,

 

Octav a reușit să ducă și la regăsirea publicului severinean amator de film, căci, proiecția specială a filmului s-a jucat cu sala plină ochi. Niciun bilet nu a rămas nevândut, iar zeci de oameni au rămas afară deoarece, capacitatea sălii de peste 700 de locuri fusese atinsă.

Viața este o gară, iar pe parcursul vieții sale, Octav a poposit în mai multe dintre ele, unele care i-au oferit momente de nemăsurată fericire, altele care i-au adus în schimb tristețe și amărăciune. Purtat pe căile labiririntului vieții, în final, Octav descoperă că, de fapt era mult mai bogat decât se știa, iar bogăția sa era tocmai casa amintirilor, pentru care venise în țară, hotărât să o vândă.

Proiecția specială a filmului Octav care a avut loc la Palatul Culturii Teodor Costescu l-a adus la Drobeta Turnu Severin pe Marcel Iureș, actorul principal, dar și pe rgizorul filmului, Serge Celibidache. Finalul filmului a dat prilej celor care au dorit să adreseze întrebări regizorului și actorului principal și să intereacționeze, iar publicul severinean a demonstrat din plin că știe să aprecieze un film bun, dar și să interacționeze cu cei prezenți pe scenă.

Scenariul filmului aparține lui Serge Ioan Celebidachi, iar povestea poate fi inspirată puţin şi din viaţa tatălui său, muzicianul Sergiu Celibidache.Povestea a fost scrisă împreună cu James Olivier. Imaginea perfectă a filmului a fost asigurată de Blasco Giurato, iar coloană sonoră aparține lui Vladimir Cosma.

 

Voica Briceag

3,369 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.