Olimpicii severineni, premiați de primăria Drobeta Turnu Severin. Vezi aici când va avea loc evenimentul

Municipiul Drobeta Turnu Severin are cu ce se mândri atunci când vine vorba despre rezultatele obținute de elevi la olimpiadele școlare. Aproape 30 de premii au fost câștigate de elevii care învață la școlile din Drobeta Turnu Severin. Pentru prima dată ei vor fi recompensați și de către consiliul local municipal, în urma unui proiect de hotărâre inițiat de consilierul local, Andrada Turbat și aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii locali:

”Am inițiat acest proiect din dorința de a recompensa efortul elevilor care ne-au reprezentat cu succes la olimpiadele școlare și au obținut rezultate foarte bune. Mă bucur că au achiesat la acest proiect toți consilierii locali. Mă bucur că sunt destul de mulți elevi care au obținut rezultate foarte bune. Doresc ca ei să fie recunoscuți de societate și să fei recunoscuți de către toți cetățenii Severinului,” a declarat Andrada Turbat, consilier local.

”Este o inițiativă a doamnei consilier Andrada Turbat la care am achiesat imediat. Încercăm prin acest proiect să recompensăm elevii care ne-au reprezentat la la olimpiadele naționale. Sunt aproximativ 30 de elevi și profesorii care îi pregătesc. Ceremonia de premier va avea loc marți, 12 iunie la sala Virgil Ogășanu a Palatului Culturii Teodor Costescu. ”

Au fost centralizate toate premiile obținute de elevii severineni la olimpiadele naționale, iar numărul acestora este unul semnificativ:

 

”Inspectoratul Școlar Județean a centralizat rezultatele obținute de elevii noștri la olimpiadele naționale înscrise în calendarul Ministerului Educației Naționale. Vorbim despre un număr de aproximativ 30 de elevi și cadre didactice coordonatoare. Mă refer aici la premiile I, II și III și mențiuni la olimpiadele școlare”, a declarat Nicolae Șerban, purtător de cuvânt I.S.J. Mehedinți.

Elevii, la fel ca și profesorii care i-au pregătit vor primi diplome și premii în banii din partea consiliului local Drobeta Tunru Severin. Premierea lor se va face din fondul de rezervă al primarului, iar proiectul își propune ca pe lângă recunoașterea meritelor olimpicilor, să stimuleze și mediul competițional între elevi.

 

Voica Briceag

10,555 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.