Operatorul de apă-canal SECOM SA a găzduit o întâlnire regională de lucru cu beneficiarii proiectelor finanțate prin POIM 2014-2020

Operatorul de apă-canal SECOM SA a găzduit o întâlnire regională de lucru cu beneficiarii proiectelor finanțate prin POIM 2014-2020

Miercuri, 11 decembrie, SECOM SA a găzduit la Drobeta Turnu Severin o întâlnire regională de lucru între reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul MFE si reprezentantii Companiilor de apă din Regiunea de SV –  Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman– care în perioada următoare vor implementa investiții de modernizare și extindere a infrastructurii de apă-canal în cadrul POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare.

La întâlnirea găzduită de domnul Dorin Ilian Lețea, Director General al SECOM SA, au participat reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene: Bogdan Chițescu-director general adjunct AM POIM, Andrei Chivu-director general adjunct Direcția Monitorizare Proiecte, Bogdan Tedorovici-director Direcția Autorizare Proiecte, precum si directori, respectiv reprezentanti ai Unităților de Implementare a Proiectelor din cadrul operatorilor invitați. De asemenea, la întâlnire a participat și primarul orașului Drobeta Turnu Severin, dl. Marius Screciu, care a asigurat operatorul de apă -canal din Mehedinți, de sprijinul autorităților locale în implementarea proiectelor derulate pe fonduri europene.

În cadrul acestei întâlniri, au fost analizate stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, precum și dificultățile cu care se confruntă operatorii în ceea ce privește elaborarea aplicațiilor de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii și măsurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora. De asemenea, s-au discutat problemele generate de modificările legislative cu care se confruntă antreprenorii si beneficiarii proiectelor finanțate prin POIM 2014-2020, care pot conduce la blocaje majore în implementarea proiectelor și s-a încercat identificarea unor soluții în vederea sprijinirii acestora.

 “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județul Mehedinți, în perioada 2014-2020”, care va fi derulat de SECOM S.A. este in valoare de 49.700.000  Euro si vizeaza modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare care va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite din județul Mehedinți.

“Prezentul proiect al companiei Secom, reprezintă prin investiiile propuse, o oportunitate pentru dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, in vederea asigurarii conformității acestora cu standardele europene, contribuind astfel la imbunătățirea condițiilor de viață a tuturor locuitorilor din județ. Consider ca acest eveniment constituie un excelent prilej pentru trecerea in revista a stadiului proiectelor finantate din fonduri nerambursabile in perioada actuala de programare, atat in judetul Mehedinti, cat si in intreaga regiune a Olteniei. Subliniez, totodată, importanta stabilirii unui plan de actiune pe termen scurt si mediu pentru a raspunde provocarilor identificate la nivel local atat in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in judet, cat si atragerea de investitii in intreaga regiune”, a declarat dl. Bogdan Chițescu, director general adjunct AM POIM

“Mulțumim pentru sprijinul din ultima perioadă, Ministerului Fondurilor Europene și Autorității de Management AM POIM, cât și autorităților locale pentru implicarea și sprijinul în demararea acestui proiect,” a precizat Dl. Director General al operatorului regional de apă -canal SECOM SA, Dorin Ilian Lețea.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

2,525 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.