Percheziții în Mehedinți la firme, ce au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate

Joi dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează opt percheziţii, în Alba, Mehedinți, Cluj și București, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

În Mehedinți, cu mascații la poartă cu noaptea în cap, s-au trezit doi administratori de societăți comerciale care au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani și despre soția sa. În acest moment cei doi și de asemenea rudele ale lor, sunt la audieri.

politie-

Polițiștii suspectează faptul că, administratorii firmelor respectve , în perioada 2012 – 2014, ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate, cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de mai multe firme cu comportament tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament de tip fantomă şi restituite plătitorului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul I.P.J. Mehedinţi, I.P.J. Cluj, Poliţia Sector 2 Bucureşti şi Poliţia Sector 3 Bucureşti

Voica Briceag

7,420 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.