Peste de 5 milioane euro pentru asfaltarea DJ 607 A- Dr. Tr. Severin-Cerneți-Valea Copcii-Husniciora-Peri-Prunișor

Peste 5 milioane euro, bani proveniți din fondurile europene de cooperare transfrontalieră între România și Bulgaria, vor fi investiți pentru consolidarea și asfaltarea unui tronson de drum de aproximativ 30 de kilometri în județul Mehedinți. Este vorba despre modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 607 A- Centura de ocolire Drobeta Turnu Severin – Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor. Solicitarea despusă de reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți pentru reactualizarea Proiectului Tehnic și a cererii de finanțare a fost aprobată de Comitetul de Monitorizare pentru programul INTERREG V-A România-Bulgaria, program care finanțează această investiție.

Reactualizarea proiectului a fost necesraă după ce o bucată de mai bine de 500 de metri din ruta care urma să fie reabilitată inițial s-a prăbușit, iar mai multe localități au rămas izolate, iar localnicii sunt nevoiți chiar și acum să ocolească mai bine de 30 de kilometri pentru a ajunge în Drobeta Turnu Severin.  Pentru remedierea situației, Consiliul Județean Mehedinți a identificat un nou traseu denumit varianta ocolitoare:

,,Ocolirea zonei calamitate prin varianta ocolitoare se va face pe sectoare de drum ce au aparținut DC 21, sector de drum aflat pe teritoriul Comunei Șimian, fostul drum comunal DC 21A, sector de drum amplasat pe teritoriul Comunei Husnicioara, care au fost luate în patrimoniu. Noul traseu al drumul județean care se dorește a fi reabilitat/modernizat în cadrul acestui program, DJ 607A, pornește din E70( DN 6) din nodul terțiar municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile aparținătoare Județului Mehedinți – Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor, iar la final face legătura tot cu E70,, a precizat Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Lucrările de reabilitare și modernizare vor debuta cel mai probabil în primăvara anului viitor, odată ce toat eprocedurile de licitație vor fi îndeplinite.

 

Voica Briceag

 

11,118 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.