PNL Mehedinţi: „Guvernul a alocat bani pentru plata salariilor restante ale disponibilizaţilor RAAN”

Rectificarea bugetară de miercuri, 23.11.2016, a adus Mehedinţiului mai bine de 2 milioane euro, doar pentru disponibilizaţii Regiei Autonome de Activităţi Nucleare.  Atunci când au fost daţi afară oamenii aveau de recuperat de la RAAN între 3 şi 7 salarii restante. Banii vor fi alocaţi către AJOFM Mehedinţi şi urmează să ajungă la oameni la mijlocul lunii decembrie după  ce se vor îndeplini toate formalităţile:

ioan-suru

„Pe 23 noiembrie, în şedinţa de guvern a fost aprobată rectificarea guvernului pentru alocarea sumelor pentru cei 1486 de angajaţi ai RAAN care au de primit salarii restante. Acestea vor fi primite din fondul de garantare. Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial , iar noi crededm că până în 15 decembrie toate cele 1486 de persoane vor fi primi banii în cont, ”a declarat Ioan Suru, directorul AJOFM Mehedinţi.
Fiecare disponibilizat de la RAAN va primi în medie aproximativ 6600 lei, bani de recuperat pentru lunile în care au muncit, dar nu au fost plătiţi.  Suma aloctaă Mehedinţiului pentru plata acestor salarii este de aproximativ 2 milioane euro:

popescu-virgil

În şedinţa de guvern prin care s-a stabilit rectificarea begatară s-au alocat bani şi pentru plata slariilor restante ale foştilor angajaţi ai RAAN, astfel de contul AJOFM Mehedinţi a fost suplimentat cu circa 9 mil lei. Liberalii nu au uitat de disponibilizaţii de la RAAN şi mă bucur că Prim-minstrul Dacian Cioloş a aprobat acest lucru”a precizat şi liderul liberal, Virgil Popescu.

Tot pentru RAAN, mai este o veste bună care vin tot din zona guvernamentală, căci, există şanse să fie menţinute câteva zeci de locuri de muncă la fostul combinat de apă grea. Este vorba despre înfiinţarea Autorităţii pentru Managementul Apei Grele care a ajuns pe masa membrilor executivului:

„Mai avem un obiectiv ambiţios, tot pentru RAAN, şi aici mă refer la aprobarea memorandumului de înfiinţare a Unităţii de Administrare a stocului de apă grea, memornamdum care este iniţiat şi este la ministere pentru avizare. Sper ca în cel mai scurt timp documentul să fie aprobat de către guvern. Unitatea de Administrare a stocului de apă grea va fi în subordinea Ministerului Energiei, în colaboare cu Ministerul de Interne. „a mai spus Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi.

În acelaşi timp liderul liberabilor mehedinţeni i-a întrebat retoric pe severineni „Mai vedeţi vreun lider PSD care să vorbească despre aceste probleme? Deja le-au uitat. Noi, liberalii nu uităm şi le vom finaliza,” a conchis Virgil Popescu.

La ora actuală pe stoc la ROMAG PROD este apă grea a cărei valoare se ridică la peste 1 miliard de euro.

Voica Briceag

15,793 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.