Prichindeii revin la creşă pe 1 septembrie. Vezi aici cum au fost pregătite unităţile educaţionale

Prichindeii de creşă sunt primii care revin în unităţile educaţionale. Pentru ei, curusurile se reiau odată cu data de 1 septembrie, iar pentru ca cei mici să aibă parte de condiţii optime odată cu revenirea la creşă, în toate unităţile de acest gen aflate în subordinea primăriei se fac pregătiri intense. Se zugrăveşte, se spală geamurile şi se curăţă praful aşezat pe mobilier.

Totul, pentru ca cei mici să aibă parte de cele mai bune condiţii. Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin a făcut un tur al creşelor unde se execută acest gen de lucrări pentru a se asigura că totul este pregătit ca la carte:

„Avem câteva creşe în municipiul Drobeta Turnu Severin care au avut nevoie de  reparaţii şi de pregătiri înainte de începerea pe 1 septembrie a noului sezon. Ne dorim să îi aşteptăm pe micuţi în condiţii de maximă curăţenie şi să fim foarte bine pregătiţi. Pe raza municipiului avem patru creşe, iar de la 1 septembrie putem garanta că micuţii vor fi primiţi în condiţii de igienă şi curăţenie”, a precizat pentru descoperamehedinti.ro viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Lucrările de igienizare, reparaţiile şi reabilitările clădirilor sau ale sălilor de clasă sunt efectuate de angajaţii unităţilor de învăţământ, iar fondurile sunt alocate de primărie. Dacă şcolile se mai confruntă cu problema mobilierului şcolar si este nevoie de reparatii ale acestuia sau chiar de înlocuirea lui, în cazul creşelor din Severin,  situaţia este diferită. Micuţii, care vor veni din 1 septembrie la creşe, au parte de mobilier modern, nou achiziţionat de reprezentanţii primăriei.

Voica Briceag

3,535 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.