Prima proiecție postrevoluționară de film la Grădina de Vară Geo Saizescu a Palatului Culturii Teodor Costescu

Severinenii vor avea ocazia de a redescoperi farmecul aparte al Grădinii de Vară Geo Saizescu, a Palatului Culturii Teodor Costescu. La mijlocul lunii august aici va avea loc prima proiecție de film de după revoluție încoace. Grădina a fost reabilitată cu fonduri europene, odată cu modernizarea întregii clădiri a teatrului și a cetății medievale a Severinului. Proiecția de film face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, menit să pună în valoare obiectivul cultural pentru a cărui modernizare s-au investit mai bine de 12 milioane euro:

”Pe perioada verii am avut și vom avea în continuare o serie de proiecte care fac parte dintr-un proiect mai amplu. Nu am exclus din acest program Grădina de Vară a Palatului Culturii Teodor Costescu, iar pe data de 10 august vom avea aici prima proiecție de film după zeci de ani, motiv pentru care cred că vom putea pune bazele odată cu data de 10 august a unor astfel de evenimente mai dese. Proiecțiile care vor rula vor fi din seria B.D. ”a precizat viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Grădina de Vară a teatrului era unul dintre locurile preferate de severineni pe perioada verii. Aici funcționa singurul cinematograf în aer liber din oraș și tot aici aveau loc periodic proiecții de filme noi, precum și lansări de film:

”Vom inaugura Grădina de Vară Geo Saizescu a Palatului Culturii Teodor Costescu cu seria de film B.D., o serie de film cu mari actori de comedie, foarte gustată de-a lungul anilor și care sperăm să fie un prilej de bucurie și de bună revedere pentru publicul severinean care astfel va regăsi mari actori de comedie, dar și farmecul special al Grădinii de Vară.  Este un proiect al palatului culturii, va debuta în seara zilei de 10 august și va continua în serile următoare pe 11 și 12 august începând cu ora 21.00” a declarat pentru descoperamehedinit.ro Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Accesul la eveniment este gratuit, iar reprezentanții Paltului Culturii Teodor Costescu speră într-o participare numeroasă.

 

Voica Briceag

5,904 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.